Tubus Racing

Volvo drar sig ur motorsport

Volvo brukar räknas till ett av de tyngsta bilmärkena globalt sett med en lång historia av biltillverkning, och det har speglat av sig inom motorsporten.

Där har Volvo länge satt stolthet i att ha en stark närvaro med fokus på prestanda och racing. Det kan dock vara slut med det nu. När Volvo la fram sina framtidsplaner i december 2014 stod det klart att motorsporten kommer att spela en mindre roll för företaget framöver.

 

Det är framför allt i STCC, den svenska racingserien, som Volvo länge har engagerat sig i. Där har flera toppförare använt sig av Volvo som stall med bilar som varit kända för hög prestanda och toppfart. Nu väljer Volvo att dra sig ur serien när kontraktet går ut 2015. De har också valt att sluta sponsra alla evenemang som relaterar till racing. De har valt att lämna över sina åtaganden inom motorsporten till partnern Polestar.

Försäljningschefen Alain Visser förklarade beslutet med att hänvisa till en strategiförändring hos företaget. Eftersom Volvos bilar är kända för att vara energisnåla och säkra, menade Visser, sänder deltagande i motorsport ut fel signaler ur marknadsföringssynpunkt. Det gör att motorsportsfans får hålla till godo med andra stall och tillverkare i framtiden.