Tubus Racing

Om du letar efter en kostnadseffektiv transportlösning

Elmopeder har blivit riktiga storsäljare i Sverige och försäljningen har ökat under de senaste åren. Elmoppar finns i en mängd olika utföranden. Därför passar de alla typer av förare. Det finns elmopeder utformade för både ungdomar, vuxna och seniorer. Vilken som passar dig beror på dina krav och behov.

Mopedbilar är populära bland ungdomar och även de eldrivna modellerna är omtyckta. Främst äldre och funktionshindrade personer kör promenadskotrar. Bland vuxna är elmopeder ett bra alternativ. Det gäller både ur miljö- och ekonomisk synvinkel.

En elmoped som klarar det mesta

En elmoped som ligger i en klass för sig är pickupen EB4. Med sin kraftfulla design och sitt flak baktill är den allt vad en elmopedist kan önska. Den har både styrka och hög komfort.

Den stora skillnaden mellan en vanlig moppe och en elmoppe är elen. Den traditionella moppen är bensindriven medan elmopeden är eldriven. Elmopeder kommer i många olika varianter, det finns promenadskotrar, elmopeder och elmopedbilar.

Vad gäller körkortskrav föreligger samma regler för bensindrivna och elmopeder. Det finns en klass I och klass II för båda varianterna. De har samma hastighetsbegränsningar. Det stora undantaget är klass II promenadskotrar. De får framföras utan mopedkörkort om du är född före 1997.