Tubus Racing

Hitta det du behöver

Om du väljer att meka med din bil själv så finns det stora möjligheter idag att hitta det du behöver online. Tidigare så kan det ta tid innan reservdelar och annat landade hemma så man kunde börja meka med sin bil.

Vet du om att du ska skruva i din bil så kan det ändå vara bra att beställa hem så man har sina reservdelar när man väl ska börja meka. Hos Mekster så hittar du det du kan vara i behov av, skriv in ditt registreringsnummer och information hämtas från Transportstyrelsen för just ditt fordon. Sidan hos Mekster anpassas efter din bilmodell och du kan lättare hitta reservdelar och annat som du är i behov av.

Även om du inte är så händig när det gäller bilar så kan du köpa produkter för bilvård eller annat som kan användas för din bil. Att byta olja på bilen behöver inte vara allt för krångligt. Genom att serva bilen själv så kan man spara en del pengar genom att slippa åka till verkstad för service. Teknikens Värld skriver en bra artikel angående detta. Ta för vana att kolla upp oljemängd och kvalité i motorn när du är och tankar. Kolla också upp hur däcken ser ut och om du kanske behöver fylla på med luft.

Checka att all belysning fungerar på bilen, om inte så kan du kanske redan beställt reservlampor som du kan byta till eller springa in på macken för att köpa. Gör detta till en vana att hålla efter och kolla upp din bil, dels för att minimera riskerna att något händer men också att bilens bränsleförbrukning blir bättre om man håller motorn i ett bra skick.

Ta för vana när du tankar din bil att kolla upp så att allt fungerar som det ska och om du behöver fylla på luft i dina däck. Kolla också upp så vinruetorkarbladen är okej. Om den flaska med spolarvätska börjar vara slut så köp med dig en ny. Det är alltid en fördel att ha detta med sig i bagaget innan man ger sig iväg på sin resa. Oavsett om det bara är en kort tripp eller längre semesterresa.