Tubus Racing

Tänk på bränslekostnaderna – kör inte i onödan

Bränslepriserna har som du säkert märkt skjutit i höjden den senaste tiden. Bensinen ligger stadigt över 20 kr, och dieselpriset smyger sig allt närmre 30 kr per liter. Detta gör att dina transportkostnader ökat markant, och den lilla extraresan du annars skulle ta kan därför bli kostsam. Därför kan det vara bra att se över dina körvanor och försöka dra ner på onödiga turer.

Börja cykla eller åk kollektivt

Att cykla har på senare tid blivit ett allt populärare sätt att ta sig fram. När du cyklar får du både motion, frisk luft och benträning samtidigt som du tar dig till din destination. Cykeln är därför det perfekta medlet för att kombinera träning och transport.

Om du har några mil till jobbet kan du kanske inte cykla hela vägen. Har du till exempel en busshållplats eller tågstation i närheten kan du dock ta cykeln dit, för att sedan åka kollektivt resterande väg.

Få med dig allt på en och samma tur

Om du har mycket packning är det kanske svårt att få med dig allt på cykel och buss. Då är det dags att använda bilen, och då kan ett takräcke vara bra så du får med dig allt på en tur. Läs mer här och hitta rätt räcke för din bil.