Tubus Racing

Förbered ditt hem inför din nya elbil

Medan du väntar på att din nya bil ska bli levererad kan du passa på att förbereda för en egen smart och högkvalitativ laddbox hemma. Det finns laddboxar för alla hushåll och du kan till och med köpa en trefas-laddare för extra effekt. Du kan klicka dig vidare på nätet för att hitta bra lösningar för att ladda där du parkerar.

Se till att välja en så smart laddare som kan ladda så många bilmodeller som möjligt. Det finns till och med boxar som går att styra via app, SIM-kort eller WIFI. Allt för att du enklast möjligt ska kunna hantera din laddning.

Energitjuvar finns överallt

Det finns i huvudsak två typer av laddkablar, typ 1 och typ 2. Eftersom väldigt många har någon av de här typerna så finns risken att någon kommer och stjäl ström från dig när du inte är hemma.

För att undvika att någon stjäl ström ur din laddbox ska du låsa den för obehörig användning. Det finns många lösningar på det, men en RFID-tagg är helt klart den enklaste lösningen. Då kan bara den som har en tagg ladda från din box och du vet vem som har laddat och hur mycket.