Tubus Racing

Tom Sykes

Han är en superbikeförare som skördat stora framgånger inom sin sport. Nu när världsmästerskapen står nära ville vi ge en liten introduktion till en av de främsta. 

Tom Sykes föddes 1985 i Yorkshire, England. Sykes visade klart intresse för supermotorcyklarna i tidig ålder och redan 2007 gjorde han sin första körning. En del av hans intresse ärvdes säkerligen från hans farfar Peter Brooks som var med och utvecklade, samt byggde, Kawasakis motorcyklar.

När han väl började köra tog han sjätte positionen under sitt nybörjarår och väckte därmed stort intresse från sponsorer och åskådare. Under hans första säsong i det brittiska mästerskapet körde han för Hondastallet tillsammans med Shane Byrne som tog mästerskapet 2003. Året därefter flyttade han från Honda till Rizla Suzuki och tog sina första segrar på Oulton Parkbanan. Efter många om och men slutade han på en fjärdeplats i mästerskapet 2008.

Sedan gick han vidare till världsmästerskapet som ett wildcard och imponerade stort när han kom in före tre Suzukis som hade kraftigare motorer. Han skrev sedan kontrakt med Yamaha för nästkommande säsong 2009 med en klausul att kontraktet kunder förlängas till 2010. Tyvärr spenderade han mest tid i mitten av flocken under tävlingarna och därmed förlängdes inte kontraktet efter säsongens slut. Han fick dock en ny chans med Kawasaki och därefter har det rullat på med mer framgångar. 2013 kom äntligen vinsten och han vann världsmästerskapen.

Nu ligger pressen på för Sykes. Han är med i årets världsmästerskap och om man klickar sig fram till tippat.se kan man se att de låga oddsen tyder på ännu en vinst för honom. Vi får helt enkelt se om han kan prestera.